Matematik

Hjælp til vektorer

15. december 2018 af Marc6009 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey har brug for hjælp til at komme i gang med denne opgave:

To vektorer er givet i planen er givet ved

vektor a = (6   3)        vektor b = (2   1)

undersøg om vektor a og vektor b er parrallelle 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2018 af Swagmeister96

Hvis krydsproduktet af to vektorer giver 0, er de parallelle.

Håber det hjalp!

RETTELSE: Gud ja, Mathon har naturligvis ret, min fejl!


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2018 af mathon

Krydsproduktet er ikke defineret i 2D.

               Hvis det(a,b)=0 er a og b parallelle.

               \small \begin{vmatrix} 6&2 \\ 3 &1 \end{vmatrix}=?


Svar #3
16. december 2018 af Marc6009 (Slettet)

Hvad er krydsproduktet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2018 af ringstedLC

Det er en vektor, der står vinkelret på to vektorer i rummet (3D).


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.