Matematik

Trekanter

17. december 2018 af KennethLarsens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trekant ABC og DEF har samme vinkler A=D B=E C=F

tegn en skitse af trekanterne og bestem siden a når d=2,758 b=5 og e=6,895? hvordan gør jeg dette i geogebra eller nspire?

Hvis trekant ABC er stumpvinklet med den stumpe vinkel i B og A=22,33 grader, hvad er så den sidste side c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af mathon


                       \small \textup{skalafaktor }f=\tfrac{5}{6.895}

                       \small a=f\cdot d=\tfrac{5}{6.895}\cdot 2.758

...

\small \textup{cos-relationen giver:}

                       \small c^2-\left (10\cdot \cos(22.33\degree) \right )c+(5^2-a^2)=0\qquad 0<c<5


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2018 af mathon

detaljer:
                    \small a^2=b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)

                    \small 0=\left (b^2-a^2 \right )+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(A)

                    \small c^2-\left (2\cdot b\cdot \cos(A) \right )\cdot c+\left (b^2-a^2 \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-12-17 19-00-15.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2018 af StoreNord

Det blir en om'er. b sku være 5. Undskyld.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. december 2018 af StoreNord

Nu sku den være i orden.
Skærmbillede fra 2018-12-17 19-16-43.png
Men hov. Ingen sagde, den sku være retvinklet!


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. december 2018 af mathon

                       \small \textup{skalafaktor }f=\tfrac{5}{6.895}

                       \small \small a=f\cdot d=\tfrac{5}{6.895}\cdot 2.758=2

...

\small \textup{cos-relationen giver:}

                       \small c^2-\left (10\cdot \cos(22.33\degree) \right )c+(5^2-a^2)=0\qquad 0<c<5

                       \small c=4


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. december 2018 af StoreNord

Jeg tør næsten ikke sige, at nu skulle den være rigtig.Skærmbillede fra 2018-12-17 19-49-43.png


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.