Fysik

Resistivitet?

17. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har formlen R=ρ*l/a

Hvad får vi hvis vi ganger modstand med tværsnitsarealen? Altså, R*A?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af swpply (Slettet)

                                                     R = \rho\frac{l}{A} \quad\Leftrightarrow\quad RA = \rho l


Svar #2
17. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#1

                                                     R = \rho\frac{l}{A} \quad\Leftrightarrow\quad RA = \rho l

Ja, men hvilken betydning har det? "hvad skulle der gerne gælde for dette produkt (A*R)? - hvorfor?"


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Der gælder for produktet RA at det er ligmed ρl og at produktet RA har enheden

                                                                  \Omega\cdot m^2 = \frac{kg\cdot m^4}{s^3\cdot A^2}

Hvis dette ikke er svar nok, vil jeg anbefalde dig at formuler dit spørgsmålt mere præcist. Dit sprøgsmål er lige så lidt præcist som spørgsmålet "hvad gælder der for elefanter", her er svaret det samme som til dit; der gælder rigtig mange ting. Så hvad præcist er det tænker på?


Svar #4
17. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#3

Der gælder for produktet RA at det er ligmed ρl og at produktet RA har enheden

                                                                  \Omega\cdot m^2 = \frac{kg\cdot m^4}{s^3\cdot A^2}

Hvis dette ikke er svar nok, vil jeg anbefalde dig at formuler dit spørgsmålt mere præcist. Dit sprøgsmål er lige så lidt præcist som spørgsmålet "hvad gælder der for elefanter", her er svaret det samme som til dit; der gælder rigtig mange ting. Så hvad præcist er det tænker på?

Hej. Du har ret i at det er et underligt spørgsmål. Meget muligt jeg har misforstået det, men nu har jeg vedhæftet det som står.

Vedhæftet fil:SP10.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Ja se, det gør pludselig det hele meget mere forståeligt.

Eftersom at du har målt på konstanttråde af samme længde men med tre forskellige tværsnitsarealer, har du at produktet \rho L er konstant og dermed at produktet RA ligledes bør være konstant for hver af de tre målinger.


Svar #6
17. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#5

Ja se, det gør pludselig det hele meget mere forståeligt.

Eftersom at du har målt på konstanttråde af samme længde men med tre forskellige tværsnitsarealer, har du at produktet \rho L er konstant og dermed at produktet RA ligledes bør være konstant for hver af de tre målinger.

Aha.. ok! Tak.

Et andet spørgsmål ang tryk og rumfang.

"Vi vil eftervise formlen P*V=konstant". "Vi undersøger om den givne sammenhæng er omvendt propertional". Skal det forståes sådan, at hvis vi lader n*R*T være konstante, så skriver vi dem bare som k, og P(trykket) vil så være funktion af V. Så P vil være omvendt proportional med V? Så vi ender med en aftagende graf? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. december 2018 af swpply (Slettet)

Det er helt korrekt :o)

Loven PV = konst. er også kendt som Boyle–Mariotte lov


Skriv et svar til: Resistivitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.