Matematik

realdelen

18. december 2018 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

nogle der kan hjælpe med hvordan man gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2018 af swpply (Slettet)

                                      \begin{align*} \frac{i}{1-3i}+1 &= \frac{i(1+3i)}{(1-3i)(1+3i)}+1 \\ &= \frac{-3+i}{1\cancel{-3i+3i} - (3i)^2} + 1 \\ &= 1 - \frac{3}{10} + i\frac{1}{10} \\ &= \frac{7}{10} + i \frac{1}{10} \end{align*}


Svar #3
18. december 2018 af Line19010

tusind tak :) !


Svar #4
18. december 2018 af Line19010

hvad hvis den ser sådan her ud? hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2018 af swpply (Slettet)

Brug samme teknik som i #2.

                                                \begin{align*} \frac{4+22i}{3-i}+i &= \frac{(4+22i)(3+i)}{(3-i)(3+i)}+i \\ &= \frac{12-22+4i+66i}{9+1} + i \\ &= -1 +8i \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2018 af swpply (Slettet)

Forstår du tricket? Det er meget vigtig at du forstår dette simple trick.


Svar #8
18. december 2018 af Line19010

ja tusind tak :) jeg var bare lidt i tvivl om hvad man skulle gøre når der var noget udenfor brøken, da vi ikke har haft nogle opgaver før med det. 

jeg havde gjort det på samme måde med brøken men var som sagt i tvivl om i  et


Svar #9
18. december 2018 af Line19010

ej okay vent lidt. 

12-22+4+66 hvordan  får du det til 8i? 

jeg tænker at -1 kommer fra +i?


Svar #10
18. december 2018 af Line19010

jeg får 12-22+4+66 til at være 60 og hvis vi dividerer det med 10 bliver det da 6 ? hvordan kommer 8?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. december 2018 af swpply (Slettet)

Du glemer den imaginære enhed i dine beregninger:

                                         12 - 22 +4i+66i = -10 + 70i


Svar #12
18. december 2018 af Line19010

men i er vel = 1 

og i^2=-1?


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. december 2018 af MatHFlærer

Nej, i er ikke 1. i er dit imaginære enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. december 2018 af swpply (Slettet)

#12

men i er vel = 1 

og i^2=-1?

Nej, nej, nej... i er i og i er heler ikke \sqrt{-1} men i er derimod et tal med den egenskab at i^2 = -1.

Den imaginære enhed er ikke engang et reel tal (hint navnet imaginær), hvorfor at du specielt har at i\neq 1.

Og hvis vi nu leger med tanken om at i=1, hvordan i en verdenen kan du så kommme frem til at i^2=-1. Jeg mener 1^2 = 1 og aldrig nogensinde -1.


Svar #15
18. december 2018 af Line19010

forstår stadig ikke hvordan du får 8i?


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. december 2018 af swpply (Slettet)

Super, men istedet for at jeg laver den samme udregning én gang til (se #6), vil det så ikke være en super god idé at du måske brugte lidt tid at skrive dit bud på en udregning (eller så langt med en udregning som du er kommet) og så kan enten jeg eller en anden her på forumet læse dine udregninger igennem og fortælle dig hvor du har en eller flere fejl, og hvorfor at de er fejl og hvad du kan gøre i fremtiden for at forhindre at lave lignende fejl.


Skriv et svar til: realdelen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.