Fysik

Enheder i funktion

20. december 2018 af NielsThoegersen - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg har følgende funktionsforskrit: y=3.76311x-0.028659

Der er tale om en (t^2,s)-graf for funktionen. Derved må jeg vel gå ud fra at t har enheden [s] (der findes vel ikke enheden [s^2]?), mens s har enheden [m].

Jeg har så galileis faldlov, der lyder h=1/2*g*t^2.

Men hvordan fungerer enheder, så jeg får svaret til at være 2*3.76311 (m/s^2)=7.52622 (m/s^2)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2018 af mathon

En (t2, s)-graf har enhederne (sek2, meter).


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2018 af mathon

Jeg har så Galileis faldlov, der lyder s = 1/2*g*t^2, som er uden luftmodstand.

y=3.76311x-0.028659    er med luftmodstand og kan tilnærmes

              y = 3.76·x

eller
              \small h= 3.76·t^2          hvor 3.76 har enheden \small \tfrac{m}{s^2}.

Enhedsmæssigt:
                                           \small m=\tfrac{m}{s^2}\cdot s^2


Svar #3
20. december 2018 af NielsThoegersen

Tak!


Skriv et svar til: Enheder i funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.