Matematik

Bestem, a , b og c

02. januar 2019 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej derude,

Jeg har to opgaver som I kan se hernede

Grafen for f(x) ax^2 +4x+c har toppunkt i (-1,2) Bestem a og c

Grafen for f(x)= -x^2+bx+c i (2,1) bestem b og c

Hvordan finder man a og c altså hvilken formel skal man bruge?

Tak på forhånd

- Ryder


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2019 af oppenede

Den første:
  Toppunktet er
  x_T=\frac{-b}{2a}
  Alt andet end a er kendt
  -1=\frac{-4}{2a}
  Isoler a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2019 af ringstedLC

#1 fortsat: Indsæt toppunktet og beregn c.

Den anden:

Er (2,1) toppunkt eller?


Svar #3
02. januar 2019 af Ryder

#2

#1 fortsat: Indsæt toppunktet og beregn c.

Den anden:

Er (2,1) toppunkt eller?

Den andens toppunkt er 2,1


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2019 af ringstedLC

Så er det også toppunktsformlen, men isoler istedet b.


Svar #5
02. januar 2019 af Ryder

#1

Den første:
  Toppunktet er
  x_T=\frac{-b}{2a}
  Alt andet end a er kendt
  -1=\frac{-4}{2a}
  Isoler a.

Lidt dumt spørgsmål, men hvordan isolerer man a?


Svar #6
02. januar 2019 af Ryder

#4

Så er det også toppunktsformlen, men isoler istedet b.

Hej jeg forstår det stadig ikke helt, kan du måske forklare yderligere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2019 af mathon

         \small x_T=\frac{-b}{2a}              \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2

\small f(x) =ax^2 +4x+c

         \small x_T=\frac{-4}{2a}=-1

                    \small 4=2a

                    \small 2=a

\small f(x) =2x^2 +4x+c

         \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=c-2\cdot (-1)^2=2

                                            \small c=2+2=4

\small f(x) =2x^2 +4x+4

                              


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2019 af mathon

         \small x_T=\frac{-b}{2a}              \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2

\small f(x) =(-1)x^2 +bx+c

         \small x_T=\frac{-b}{2\cdot (-1)}=2

                    \small \frac{b}{2}=2

                    \small \small b=4

\small f(x) =(-1)x^2 +4x+c

         \small \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=c-(-1)\cdot 1^2=1

                                               \small c=0

\small \small f(x) =-x^2 +4x


Svar #9
02. januar 2019 af Ryder

#8

         \small x_T=\frac{-b}{2a}              \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2

\small f(x) =(-1)x^2 +bx+c

         \small x_T=\frac{-b}{2\cdot (-1)}=2

                    \small \frac{b}{2}=2

                    \small b=2

\small f(x) =(-1)x^2 +2x+c

         \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=c-(-1)\cdot 2^2=1

                                               \small c=1+4=5

\small f(x) =-x^2 +2x+5

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. januar 2019 af mathon

korrektion:

         \small x_T=\frac{-b}{2a}              \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2

\small f(x) =(-1)x^2 +bx+c

         \small x_T=\frac{-b}{2\cdot (-1)}=2

                    \small \small \frac{b}{2}=2

                    \small \small b=4

\small f(x) =(-1)x^2 +4x+c

         \small \small \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2=c-(-1)\cdot 2^2=1

                                               \small c=-3

\small f(x) =-x^2 +4x-3


Svar #11
02. januar 2019 af Ryder

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem, a , b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.