Matematik

parameterfremstillingen

05. januar 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har lidt svært ved at løse denne opgave.

Men starter man ikke med find et retningsvektor og vores  er a--> er 1/(1/2)

eks. på  en retningsvektor 1/-2?

hvad skal  jeg bruge derefter ,alså hvilken regel ?

tak på forhånd 

Vedhæftet fil: vektor.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2019 af peter lind

Du skal ikke sætte brøkstreger mellem første og anden koordinaterne

Vis at a står vinkeret på retningsvektoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2019 af evelineyisa (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2019 af OliverHviid

Alt det her spam er godt nok irriterende... anyway,  man kan omskrive parameterfremstillingen til en implicit ret linje, dvs. ax+by+c=0 og så aflæse normalvektoren til linjen, som er \overrightarrow{n}=\binom{a}{b}


Svar #5
12. januar 2019 af hannah9 (Slettet)

forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2019 af Soeffi

#0.

Linjen: \binom{x}{y}=\binom{-2}{5}+t\cdot \binom{3}{-6} har retningsvektoren \binom{3}{-6}. Denne vektor (og dermed linjen) er vinkelret på \binom{1}{\frac{1}{2}}, hvis deres skalarproduktet er lig med nul.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. januar 2019 af ringstedLC

Når der står vinkelret i vektorverdenen, kan du oversætte det til, at skalarproduktet er 0, - men skalarproduktet af hvad?.

I en parameterfremstilling af en ret linje kan retningsvektoren direkte aflæses. Da 's retningsvektor er parallel med l og vektor a står vinkelret på l, skal du gøre rede for at:

\begin{align*} \binom{3}{-6} \cdot \binom{1}{\frac{1}{2}}&=0 \end{align*}


Svar #8
13. januar 2019 af hannah9 (Slettet)

når jeg regner skalarproduktet for jeg det  til 1,5 og ik 0???


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2019 af ringstedLC

Prøv lige at tage et billede af din udregning


Svar #10
13. januar 2019 af hannah9 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:udregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2019 af OliverHviid

Du har skrevet -3 i stedet for -6.


Svar #12
13. januar 2019 af hannah9 (Slettet)

ups min fejl


Skriv et svar til: parameterfremstillingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.