Matematik

Matematik funktioner

06. januar 2019 af noxchi (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvad er funktionen i det her?

Sammenhængen mellem det Ida skal betale for sine Sms’er og antallet af Sms’er, hun sender.
Én Sms koster 0,65 kr.

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2019 af mathon

            \small \textup{pris = antal (x) gange enhedspris (0.65):}

                                           \small f(x)=x\cdot 0.65
\small \textup{s\ae dvanligvis noteret:}            

                                           \small f(x)= 0.65x   

\small \textup{hvor f(x) er den samlede pris for x SMS'er.}


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2019 af ringstedLC

Det er en prisfunktion. Den uafhængige variabel x er antallet af sms'er. Den afhængige variabel y er den samlede pris for sms'erne fx pr. måned:

\begin{align*} Pris\;pr.\;mdr. &= Pris\;pr.\;stk.\;gange\;antal \\ f(x) = y &= 0.65\cdot x \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.