Matematik

Sandsynlighedsregning hjælp

08. januar 2019 af jlj95 - Niveau: C-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe den her opgave an med at opstille udfald for eksperimentet. Er der en der vil hjælpe mig på vej med det?

En ærlig (symmetrisk) mønt kastes 3 gange, og for hvert kast aflæses, om det bliver plat eller krone.

Et af de mulige udfald er PPK svarende til, at mønten viser henholdsvis plat, plat og krone i de 3 kast)

Opstil alle de mulige udfald for eksperimentet.
Bestem sandsynligheden for følgende hændelser:
A: Man får ingen plat.
B: Man får mindst én plat.
C: Man får mindst to plat.
D: Man får flere krone end plat.
E: Man får skiftevis plat og krone.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2019 af peter lind

Du går samtlige muligheder igennem der er 8 muligheder

De følgende: Der er sandsynligheden 1/8 for hvert af de fundne udfald. Gå samtlige muligheder igennem og se hvor mange måder du kan få ingen plat mindst 2 plat o.s.v.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

De mulige udfald:

PPP

PPK

PKP

PKK

KPP

KPK

KKP

KKK

Der er 8 mulige udfald.

A: Der er kun ét udfald der opfylder kravet, nemlig udfaldet KKK. Så sandsynlighedern er 1/8.

B: Alle udfald undtagen KKK opfylder kravet. Så sandsynligheden er 7/8.

C: Vi ser at følgende udfald opfylder kravet: PPP, PPK, PKP, KPP. Der er fire, så sandsynlighedern er 4/8 = ½.

D: Følgende udfald opfylder kravet: PKK, KPK, KKP, KKK. Sandsynligheden er 4/8 = ½.

E: Følgende udfald opfylder kravet: PKP, KPK. Sandsynligheden er altså 2/8 = 1/4.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2019 af AMelev

Hvis du har binomialfordelingen at gøre godt med kan du bruge den:

Basiseksperiment: Kast med mønt
Basishændelse (Succes): Plat (du kunne også have valgt Krone)
Basissandsynlighed (sandsynlighedsparameter): p = P(Plat) = ½
Antal gentagelser (antalsparameter): n = 3
X = antal Plat X ~ b(n,p) = b(3,½)

A: Man får ingen plat, dvs. X = 0, så P(A) = P(X = 0)
B: Man får mindst én plat, dvs. X > 0 Alternativ X = 0, så P(B) = 1 - P(X = 0)
C: Man får mindst to plat, dvs. X = 3 eller X = 4, så P(C) = P(X = 3) + P(X = 4)
D: Man får flere krone end plat, dvs. 0 Plat (& 3 Krone) eller 1 Plat (& 3 Krone),
så P(D) = P(X = 0) + P(X = 1)
E: Man får skiftevis plat og krone - den kan ikke klares med binomialfordelingen, men skal bestemmes som angivet i #2.


Svar #4
08. januar 2019 af jlj95

AMelev kan det ikke passe det er på B niveau så? Jeg har ikke haft det endnu ihvertfald. Men fandt ud af det nu, tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2019 af OliverHviid

Binomialfordelingen lærer man normalt først om på B-niveau, jo. Derfor kan du bare anvende metoden, sveppalyf forklarer i #2, hvis du støder på sådan en opgave igen - altså opskrive alle udfaldene og så aflæse sandsynlighederne.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. januar 2019 af AMelev

#4 Jamen selv om det ikke er kernestof, kunne det jo godt være, at I havde haft det, og så var det et alternativ. 
Du følger bare anvisningerne i #2.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.