Matematik

Kurver

10. januar 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg læser op til eksamen, og er stødet ind på en opgave, hvor jeg gik plank. Opgaven er vedhæftet som et billede. Jeg er ikke sikker på hvordan det var man skulle begynde, men om jeg så kunne få et eller to hints på de følgende opgaver? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

Opgave a)
Hint, tag den naturlige logaritme af begge sider af udtrykket ey-x^2 = 1 og brug at ln(1) = 0.

Opgave b)
Hint, udregn gradienten i (0,0) og svaret vil være åbenlyst.

Opgave c)
Hint, udregn den partielle afledede fxy.


Svar #3
10. januar 2019 af Warrio

Jeg har fået følgende:

a)  y=x^2

b)\binom{0}{1} ?

c) f_{xy}=-2xe^{-x^2+y}


Svar #4
10. januar 2019 af Warrio

I b) har jeg fundet:

f_{x}=-2xe^{x^2+y}

og 

f_{y}=e^{x^2+y}

Og derved beregner jeg:

\bigtriangledown f(0,0)=\binom{-2*0*e^{0-0^2}}{e^{0-0^2}}=\binom{0}{1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

a) Korrekt!

b) Enig med dig i at <0,1> er gradienten i (0,0), men <0,1> er ikke en svarmulighed! Observer at <0,2> er parallel med <0,1>.

c) Korrekt!


Svar #6
10. januar 2019 af Warrio

Nåårrh okay. Tusinde tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Kurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.