Fysik

Energi af foton - korrekt?

10. januar 2019 af Peter74 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mit bud: Efoton = (h·c)/λ = (1,99645·10-25 J·m) / (124,0 nm) = 1.6100403e-27. Og hvad er enheden? Og kan tallet skrives lidt pænere?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2019 af mathon

       \small E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{124.0\; nm}\approx 10\; eV


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2019 af mathon

       \small \small E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{124.0\; nm}\approx 10\; eV=1.602\cdot 10^{-18}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2019 af mathon

        \small \small \small E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.98645\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{124.0\cdot 10^{-9}\; m}=1.602\cdot 10^{-18}\; J


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2019 af mathon

     ...du regner med uafstemte enheder Efoton = (h·c)/λ = (1,99645·10-25 J·m) / (124,0 nm) = 1.6100403e-27
        og løber formentlig derfor "sur" i enheden.


Skriv et svar til: Energi af foton - korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.