Matematik

forstår ikke opgaven....

10. januar 2019 af bob2thetop (Slettet) - Niveau: C-niveau

A) Bestem det årlige antal bilulykker med personskade på vejstrækningen, hvis den tilladte hastighed er 80 km/t
f(x)=0.0025*80^(2) ? f(x)=16.

Ved ikke om det rigtig svar er 16 fordi det ser ret forkert ud. 

       

Man overvejer at tillade en højere hastighed på vejstrækningen 
b)

Hvor mange procent vil antallet af bilulykker stige hvis man sætter den tilladte hastighed op med 12,5%?

Den forstår jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2019 af StoreNord

f(x)=0.0025*80^(2)  stiger til   f(x)=0.0025*(80*1.125)^(2).     Hvor mange procent er det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2019 af AMelev

Hedder din funktion, som angiver antallet af bilulykker f(x) = 0.0025·x2, hvor x er tilladt hastighed (km/t)?
Hvis ja, så er dit resultat i a) korrekt, men det er f(80), du beregner - ikke f(x).

b) Din funktion f er en potensfunktion b·xa med a = 2
Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor.
Se side 14 (69)
Når din x vokser med 12.5%, så vokser den fra 100%x til 112.5%x = 1.125x, dvs. k = 1.125. f(x) vokser så med en faktor ka = 1.1252 = 1.266, fvs f(x) vokser fra 100% til 126.6%, altså med 26.6%.


Skriv et svar til: forstår ikke opgaven....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.