Matematik

solve the differential equation

13. januar 2019 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan løser jeg:?

dx/dt=1-t+x-tx


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2019 af oppenede

Panserformlen


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2019 af Oxedizor (Slettet)

Skal det læses som?\frac{dx}{d}t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2019 af Oxedizor (Slettet)

Men ligningen betyder bare hvordan x ændrer sig når tid ændrer sig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2019 af mathon

         \small \frac{\mathrm{d} x}{\mathrm{d} t}=1-t+x-tx=(1+x)-t(1+x)=(1+x)-t(1+x)=(1+x)(1-t)

         \small \frac{1}{1+x}\frac{\mathrm{d} x}{\mathrm{d} t}=1-t

separation af de variable:

         \small \frac{1}{1+x}\, \mathrm{d} x=(1-t)\, \mathrm{d} t


Svar #5
13. januar 2019 af Line19010

kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2019 af oppenede

Hvis du er i tvivl så indsæt resultatet i differentialligningen og se om begge sider giver det samme.


Skriv et svar til: solve the differential equation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.