Matematik

Vektorer

14. januar 2019 af VictoriaSchluter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med disse matematik spørgsmål? God mandag ! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2019 af 123434 (Slettet)

Følger lige med

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2019 af PeterValberg

Du kan finde hjælp på denne playliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2019 af mathon

a)
              \overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 11\\-1 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 1\\4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\-5 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2019 af mathon

b)
   trekantsareal:
              \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! T=\tfrac{1}{2}\cdot \left | \textup{det}(\overrightarrow{AB},\overrightarrow{AC}) \right |=\tfrac{1}{2 }\cdot\begin{Vmatrix} 5&10 \\ 3& -5 \end{Vmatrix}=\tfrac{1}{2}\cdot \left | 5\cdot (-5)-3\cdot 10 \right |=\tfrac{1}{2}\cdot \left | -55 \right |=27\tfrac{1}{2}

      


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2019 af mathon

c)
   vinkel A:

              \small A=\cos^{-1}\left ( \frac{\left | \overrightarrow{AB} \cdot\overrightarrow{AC}\right |}{\left |\overrightarrow{AB} \right |\cdot \left |\overrightarrow{ AC} \right |} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2019 af mathon

d)
              \small \small T=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot c\cdot\sin(B) =27\tfrac{1}{2}

                       \small \sin(B)=\frac{2\cdot (27\tfrac{1}{2})}{a\cdot c}=\frac{55}{\left | \overrightarrow{BC} \right |\cdot \left | \overrightarrow{AB} \right |}=\frac{55}{\left | \overrightarrow{BA}+\overrightarrow{AC} \right |\cdot \left | \overrightarrow{AB} \right |}=\frac{55}{\left | \bigl(\begin{smallmatrix} -5\\-3 \end{smallmatrix}\bigr)+\bigl(\begin{smallmatrix} 10\\-5 \end{smallmatrix}\bigr) \right |\cdot \sqrt{34}}=

                                         \small \frac{55}{\sqrt{5^2+(-8)^2}\cdot \sqrt{34}}=\frac{55}{\sqrt{89}\cdot \sqrt{34}}=0.99983

                       \small B=\sin^{-1}\left ( 0.99983 \right )=89.0\degree

                       


Svar #8
15. januar 2019 af VictoriaSchluter (Slettet)

Tusinde tak for svar alle sammen !


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.