Fysik

Napoleons død - Fysik opgave vedr. henfald...

16. januar 2019 af smolovJr - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen 

Jeg sidder og kæmper lidt med denne opgave, og noget der til hvor jeg beder jer kloge hoveder omhjælp. 
Jeg værdsætter al hjælp! På forhånd tak for jeres tid og lyst til at hjælpe.

Vedhæftet fil: fredsf.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2019 af mathon

a)
                 \small _{33}^{76}\textrm{As}\; \rightarrow \; _{34}^{76}\textrm{Se}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2019 af mathon

b)
                \small k\cdot N=A=46.5\; s^{-1}=167400\; h^{-1}\qquad k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}

                \small N=\frac{1}{k}\cdot 167400\; h^{-1}=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot \left (167400\; h^{-1} \right )=\frac{26.3\; h}{\ln(2)}\cdot \left (167400\; h^{-1} \right )=6.351.638         


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2019 af mathon

c)
        \small \textup{massen af As-kernerne:}
                                                
           \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! m(kerner)=\frac{N}{N_A}\cdot \left (74.992\; \tfrac{g}{mol} \right )=\frac{6351638}{6.022\cdot 10^{23}\; mol^{-1}}\cdot \left (74.992\; \tfrac{g}{mol} \right )=7.91\cdot 10^{-16}\; g
                              


Skriv et svar til: Napoleons død - Fysik opgave vedr. henfald...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.