Matematik

f(x) =

16. januar 2019 af K1LLSHOT - Niveau: A-niveau

I en by med 16 millioner indbyggere i 2010 vokser antallet af indbyggere med 2.8% hvert år.

Hviken funktion kan benyttes til at modellere væksten i antallet af indbyggere (målt i millioner), når x betegner antal år efter 2010:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2019 af peter lind

f(x) = b*(1+0,28)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2019 af SuneChr

# 1
f (x) = b·(1 + 0,028)x


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2019 af Anders521

f(x) = 16 * (1+0,028)x, hvor x er mindst 0.

#0 hvilken funktionstype ville du gætte på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2019 af AMelev

Når den afhængige variabel y = f(x) vokser med en fast procent hver gang den uafhængige variabel x vokser med en fast størrelse, kan f(x) beskrives med en eksponentiel model.

Hvis  den afhængige variabel y = f(x) vokser med en fast størrelse hver gang den uafhængige variabel x vokser med en fast størrelse, kan f(x) beskrives med en lineær model.

x = antal år efter 2010
f(x) = antal indbyggere (mio.)
Model: f(x) = b·ax

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor.
Se s. 19 Figur & (97).


Skriv et svar til: f(x) =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.