Fysik

hjælp til fysikopgave

17. januar 2019 af Smillalarsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)). Jeg skal til at skrive en større fysikopgave, og har haft nogle problemer med disse spørgsmål nedenfor. Hjælp gerne! :))

mvh

Redegør for bevægelse med konstant hastighed

Forklar hvad de fysiske størrelser tid t, hastighed v og afstand s står for og hvilke SI enheder de har (så de passer sammen når man skal regne med dem

Hvordan hænger størrelserne tid t, hastighed v og afstand s sammen når man regner på bevægelse med konstant hastighed?

Kom med et eksempel på bevægelse med konstant hastighed og vis de tilhørende (t,s) og (t,v) grafer


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2019 af mathon

                  \small s=v\cdot t


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} s = v\cdot t\;&\left ( \frac{m\cdot s}{s}=m \right ) \\ v = \frac{s}{t}\;&\left ( \frac{m}{s}=m\cdot s^{-1} \right ) \\ t = \frac{s}{v}\;&\left ( \frac{m}{\frac{m}{s}}=\frac{m\cdot s}{m}=s \right ) \end{align*}

Omregning:

\begin{align*} v_{km/t} &\Rightarrow v_{m/s} \\ \frac{km}{t} &= \frac{1000}{60\cdot 60} =\frac{10\cdot 10^2}{36\cdot 10^2} =\frac{1}{3.6}\;\left ( \frac{m}{s} \right ) \\ 120\;km/t &= \frac{120}{3.6}=33.33\;m/s \\ v_{m/s} &\Rightarrow v_{km/t} \\ \frac{m}{s} &= \frac{0.001}{\frac{1}{60\cdot 60}} =\frac{0.001\cdot 60\cdot 60}{1}=3.6\;\left ( \frac{km}{t} \right ) \\ 10\;m/s &= 3.6\cdot 10=36\;km/t \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2019 af mathon


Skriv et svar til: hjælp til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.