Matematik

Inversw

19. januar 2019 af Maria199412 - Niveau: A-niveau
Hej hvad er inverse af x^2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2019 af OliverHviid

√x. Dette kan tjekkes ved at finde f(g(x)) og g(f(x))


Svar #2
19. januar 2019 af Maria199412

Hvordan kan man det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= x^2\;,\;f^{-1}(x)= \sqrt{x} \\ f^{-1}(f(x)) &= \sqrt{f(x)}=\sqrt{x^2}=x \\ f\left(f^{-1}(x)\right) &=\left ( f^{-1}(x) \right )= \left ( \sqrt{x} \right )^2=x \end{align*}

lige som:

\begin{align*} f(x) &= \ln(x)\;,\;f^{-1}(x)= \ln^{-1}(x) \\ f^{-1}(f(x)) &= \ln^{-1}\left ( f(x) \right )= \ln^{-1}\left ( \ln(x) \right )=x \\ f\left(f^{-1}(x)\right) &= \ln\left ( f^{-1}(x) \right )=\ln\left ( \ln^{-1}(x) \right )=x \end{align*}

eller:

\begin{align*} f(x) &= \sin(x)\;,\;f^{-1}(x)= \sin^{-1}(x) \\ f^{-1}(f(x)) &= \sin^{-1}\left ( f(x) \right )= \sin^{-1}\left ( \sin(x) \right )=x \\ f\left(f^{-1}(x)\right) &= \sin\left ( f^{-1}(x) \right )=\sin\left ( \sin^{-1}(x) \right )=x \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2019 af SuneChr

y = x2  ⇔  |x| = \sqrt{y}
\sqrt{x^{2}}=|x|
(\sqrt{x})^{2}=x


Svar #5
20. januar 2019 af Maria199412

Hvad er krydsprodukt? Hvis man har to værdier x og y hvordan vil man tage krydsproduk af det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2019 af OliverHviid

Krydsproduktet (også kaldt vektorproduktet) er resultatet af at krydse to vektorer med hinanden. Når man krydser to ikke-parallelle vektorer med hinanden i rummet, så får man en ny vektor, som er ortogonal med det plan, som de to vektorer udspænder. 


Skriv et svar til: Inversw

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.