Matematik

Hjælp til Lineær Algebra Eksamen

20. januar 2019 af Herstall (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg er igang med at læse op til lineær algebra eksamen, og har lidt svært ved at løse de 2 vedhæftede opgaver. Hvis der er en sød sjæl der kunne være venlig at forklare mig hvordan de laves kunne der være nice :) 

Vedhæftet fil: Opgave 3 og 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2019 af peter lind

Hvad har du selv lavet ?


Svar #3
20. januar 2019 af Herstall (Slettet)

Har lavet opgave 5 nu, jeg kan vedhæfte et billede af den. Men opgave 3 har jeg slet ikke lavet for ingen anelse om hvor jeg skal starte 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2019 af peter lind

du starter med at gange ind i parenteserne. Derefter samler du leddene så et led indeholder x1, et andet led indeholder x2 og et tredje indeholder x3. Så kan du tydelig se at det er en lineær afbildning. Matricen findes som første søjle lig billedet af første basisvektor o.s.v.


Svar #5
20. januar 2019 af Herstall (Slettet)

istedet for et billede beskriver jeg bare hvad jeg har gjort i opgave 5.

Opgave 5a

Jeg starter med at finde egenværdier som kan blive aflæst af det karaktersitiske polynomum. Egenværdier er lambda=-4 og lambda=-1.

Så finder jeg basis for nulrummet med henhold til de to egenværdier 

For lamda=-4 får jeg w1=(1 ,1 0) og w2=(-2,0,1)

For lambda=-1 får jeg w3=(0,0,0)

I Opgave 5b 

Jeg bruger gram scmidt hvor jeg finder en matrix Q sådan at D=Q^-1AQ


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2019 af peter lind

Det ser fornuftigt ud


Skriv et svar til: Hjælp til Lineær Algebra Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.