Fysik

VARMEKAPACITET hjælp!!

22. januar 2019 af TGGYM - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen!

Nogen der hurtigt kan give en god forklaring på hvad varmekapacitet er, jeg fatter det ikke helt. Det skal være præcist.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2019 af Jensotto12

Den præcise varme ændring, der gør, at 1 kg af et givnt stof siger med 1. grad 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2019 af ringstedLC

Et stofs varmekapacitet er den mængde energi, der skal tilføres ét kg af stoffet for at dets temperatur stiger med 1 ºK.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af mathon

Et stofs specifikke varmekapacitet \small c er som beskrevet i #2 -     \left [c \right ]=\frac{kJ}{kg\cdot K}

Et stofs varmekapacitet \small C=m\cdot c er den energi, der skal tilføres stoffet for øge temperaturen med 1° K.

                                                                                                    \left [C \right ]=\frac{kJ}{K}


Skriv et svar til: VARMEKAPACITET hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.