Matematik

Analyse af funktioner

22. januar 2019 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

?Den blå graf viser en køretur i bil på i alt 10 minutter. Hældningen af tangenten til grafen i et punkt kan

betragtes som bilens hastighed i punktet. 

1. Hvor lang er køreturen i alt? 

7 minutter

2. Beskriv køreturen. Hvornår køres der hurtigst? 

3. Brug de indtegnede grønne tangenter til at finde hastigheden (km/minut) til hvert af tidspunkterne 2 og 5 minutter.   


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2019 af ringstedLC

1. Nej. Køreturen er en afstand.


Svar #2
23. januar 2019 af blasterman18

er det i km man skal aflæse grafen ? ad y aksen, og hvordan skal jeg aflæse grafen helt præcis, er det ved at kigge på den grønne eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af SuneChr

1. Efter 10 min er der kørt 4,9 km (blå kurve)
2. Der køres hurtigst, der hvor en tangent til kurven har størst hældning:
3  Aflæs to punkter som tangenten går igennem og udregn hældningskoefficienten.


Svar #4
23. januar 2019 af blasterman18

jeg forstår ikke lige helt, hvordan jeg skal bruge de integnede

grønne tangenter til at finde hastigheden (km/minut) til hvert af tidspunkterne 2 og 5 minutter.    

skal jeg kigge ad km den på y aksen først når jeg skal aflæse ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2019 af Pirgos (Slettet)

Hej, du skal gøre som der står i svar # 3 punkt 3

Ved 2 km er hastigheden :

Aflæs to punkter: ( x1 , y1 ) = (1,0) og ( x2 , y2) ( 9, 2.5)

hældning a = ( y2 - y1 ) / ( x2 - x1 ) = (2.5 -0) / ( 9-1 ) = .3125

Det betyder at hastigheden ved 2 km er .3125 km / min

Så kan du selv beregne hastigheden ved 5 km


Skriv et svar til: Analyse af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.