Matematik

Hjælp til en matematik opgave

24. januar 2019 af Jessielorentsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg står og har virkelig brug for hjælp med denne opgave. Jeg har ingen ide om, hvordan jeg skal gribe den an. 

Anna har en gærcellekoloni på 1.700 gærceller. Fem timer senere undersøger Boris kolonien og der er der 9.600 gærceller. Hvornår vil der være 20.000 gærceller


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2019 af Soeffi

#0. Står der noget i opgaven om, at man forudsætter eksponentiel udvikling?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af mathon

             \small \small N(t)=1700\cdot a^t

             \small 9600=1700\cdot a^5

             \small a^5=\frac{9600}{1700}=\frac{96}{17}

             \small \small a=\left (\frac{96}{17} \right )^{\frac{1}{5}}=1.4137


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2019 af mathon

Løs

             \small \small \small 20000=1700\cdot 1.4137^t


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2019 af AMelev

#0 Væn dig til at lægge et billede af opgaven op i stedet for at skrive dele af den af. Dels resikerer du skrivefejl, dels mangler der information, som vi så må gætte os til - og det er ikke altid, vi gætter rigtigt.


Svar #5
24. januar 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

Der står ikke mere i opgaven end det. 


Svar #6
24. januar 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

#2

nej, men emnet generalt i hele opgaven er om vækstmodeller, såå


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2019 af AMelev

#6 Ja, men vækstmodeller omfatter jo både lineær, eksponentiel og potensvækst, og det er jo ret afgørende, hvilken der er tale om.

Umiddelbart vil jeg også gå ud fra, at det er en eksponentiel vækstmodel, og så kan du følge #2 og #3.


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.