Fysik

Balmerserien

25. januar 2019 af frederasmussen - Niveau: B-niveau

Søger hjælp til denne opgave... (se vedhæftet fil) Gerne med beskrivelser, da jeg ikke er super stærk i fysik.

På forhånd 1000 tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2019 af mathon

Balmerserien
                        \small \begin {array}{ll} \textup{tilf\o rsel af energi}&\textup{sker fra niveau 2 eller h\o jere og opefter}\\ \textup{afgivelse af energi}&\textup{sker fra h\o jere niveau end 2 og nedefter dog aldrig lavere end 2} \end{array}


Svar #3
25. januar 2019 af frederasmussen

Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2019 af mathon

Slå bølgelængden for de synlige spektallinjer op.

                                     \small E-(-3.40\; eV)= \frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda }


Svar #5
25. januar 2019 af frederasmussen

Skal bølgelængderne indsættes i din formel i nm eller m?


Svar #6
25. januar 2019 af frederasmussen

Er denne beregning korrekt eller har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2019 af Soeffi

#0. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1770341

Prøv i øvrigt at Google: Balmer site:studieportalen.dk 


Skriv et svar til: Balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.