Matematik

Hvordan finder jeg ud af det her?

25. januar 2019 af Milosmama (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En familie har et kasseformet svømmebassin i haven. Bassinet har indvendigt en længe og en bredde på 7 m og 3,5 m. Dybden er 1,50 m. Familien fylder ikke bassinet fuldstændigt. De stopper påfyldningen af vand, når der er 10 cm op til kanten af bassinet. 

Hvor mange liter vand fylder familien i bassinet? 

Altså rumfanget er 36,75 jeg ved ikke om det skal bruges til noget. 

Jeg er gået helt i stå på den. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2019 af mathon

Rumfanget af vand 10cm fra kanten:

                       \small R=\left ( 70\; dm \right )\cdot \left( 35\; dm \right )\cdot \left ( 14\; dm \right )=34300\; dm^3=34300\; L


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Rumfang af vandet i bassinet:

7m * 3,5m * 1,40m = 34,3 m3

(Husk at de kun fylder vand til 10 cm fra kanten.)

Så skal du vide at der går 1000 L på én m3. Så omregnet til L bliver vandets rumfang:

34,3 * 1000 = 34300 L


Svar #3
25. januar 2019 af Milosmama (Slettet)

TAK!!!:-) Hvor er i gode altså det helt ondsvagt 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg ud af det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.