Matematik

Trigonometri

25. januar 2019 af Chokolademuffins (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Jeg kan simpelthen ikke se mig ud af denne opgave. Jeg har denne trekant, men hvordan finder jeg siden I CS I ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Er der ikke nogle flere oplysninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2019 af peter lind

Du kan let beregne vinklerne A, B og C. men tegningen siger ikke noget om punkterne T, R og S eller længderne mellem. Er der ikke noget du har undladt at fortælle ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2019 af StoreNord

Er der kun det ene spørgsmål?
Du kender alle 3 sider i ABC, og kan finde alle 3 vinkler. Du kan også finde arealet.
AQ=24.
Mere kan jeg heller ikke lige se.

Min trekant blir meget mindre spids.


Svar #5
25. januar 2019 af Chokolademuffins (Slettet)

Der står det her. Men kan ikke se, hvad disse oplysninger kan hjælpe mig med? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2019 af AMelev

vA, vB og vC kan bestemmes vha. cosrelationen, men derefter giver jeg umiddelbart op, hvis der ikke er yderligere informationer


Svar #7
25. januar 2019 af Chokolademuffins (Slettet)

Hmm. Måske det er en fejl i opgaven. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. januar 2019 af StoreNord

AABC=½·120·112·sinC
AQSC=½· 96 · CS · sinC

AABC=AQSC    ⇒                ½·120·112·sinC=96·x·sinC        find CS


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. januar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Vi kan starte med at finde vinkel C med cosinusrelationen:

cos(C) = (1122 + 1202 - 902) / (2*112*120)  <=>

C = 45,49o

Areal af ABC:

TABC = ½*112*120*sin(45,49o) = 4792,17

QSC skal have det halve areal:

TQSC = ½ * 4792,17 = 2396,08

Så gælder der

TQSC = ½ * |QC|*|SC|*sin(C)  <=>

|SC| = 2*TQSC / (|QC|*sin(C))

|SC| = 2*2396,08 / (96*sin(45,49o)) = 70,00 m


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2019 af StoreNord

Jah. Det er også rigtigt. Men langt.


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. januar 2019 af StoreNord

Rettelse til #9:

AABC=½ ·120 ·112·sinC
AQSC=½ · 96 · CS· sinC

AABC=AQSC    ⇒                ½·120·112·sinC=96·x·sinC        find CS


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. januar 2019 af StoreNord

Det foregående var rettelse til #8, ikke #9.
Undskyld.


Svar #13
25. januar 2019 af Chokolademuffins (Slettet)

Mange tak. Det giver mening nu. Det er de små ting der gør en forskel. Havde overset faktum at det er halvdelen af arealet.. Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. januar 2019 af ringstedLC

Ska' jeg have pudset brillerne eller... HVORDAN ved I, at den ene er dobbelt så stor som den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. januar 2019 af StoreNord

Vedhæftet i #5.

Den kom da du havde givet op.    :-)
Eller også var det en anden.


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. januar 2019 af ringstedLC

Sender en tak retur. Irriterende når opgaven skal hives ud af trådstarter.


Svar #17
25. januar 2019 af Chokolademuffins (Slettet)

Havde ikke tænkt på at det var relevant. Derfor havde jeg ikke lagt hele opgaven op. Sorry. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. januar 2019 af StoreNord

Jeg troede at opgaven ville være længere. Der har ikke været noget om 4-kanterne. Det ser ud som den ene er halv så stor som den anden.
Men den del har læreren måske udsat?


Brugbart svar (1)

Svar #19
25. januar 2019 af ringstedLC

#17: Jeg siger også undskyld. Du havde i det mindste lagt noget af opgaven op. Jeg så bare #6, der opgav og dit svar i #7. Og så lige pludselig havde de to tryllekunstnerne set lyset og jeg troede, at jeg var blevet blind indenfor geometri.

En lærestreg til os begge; man skal læse alt, hvad der står: Jeres (i 3. G) problemregningsopgaver bliver nu mere dunkle fordi I er blevet dygtigere til at hive detaljerne ud af dem. Men husk: I får ingen opgaver, der ikke kan løses.


Svar #20
25. januar 2019 af Chokolademuffins (Slettet)

Resten af opgaven har jeg ikke lagt op, idet jeg selv kan finde ud af dem. :-) 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.