Matematik

Matematik opgave

26. januar 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe mig med denne opgave, har bøvlet med den i lidt tid. Har det noget med faktorisering at gøre? Er ikke sikker dog.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2019 af ringstedLC

Link indsat

Prøv lige at sammenligne denne opgave med din forrige parabel https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1876810.

Der havde du et punkt og de to rødder. Har du ikke også det i denne her?


Svar #2
26. januar 2019 af Elninoo

Hej Ringsted - er rødderne r1 0 og r2 320  Men kan ikke se hvor punktet skulle fremstå i opgaven, er det mig som ser den forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2019 af ringstedLC

Det er nemmere at sige:

\begin{align*} r_1 &= -\frac{320}{2}\;,\;r_2=\frac{320}{2} \\ T_{(x,y)}&=(?,?) \end{align*}


Svar #5
27. januar 2019 af Elninoo

Forstår ikke helt hvordan du omskriver det til 320/2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2019 af SuneChr

Bestem en parabel hvis toppunkt er (0 , 120) og har rødderne (- 160 , 0) og (160 , 0)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2019 af ringstedLC

Hvis nu du lægger de to rødder symmetrisk omkring y-aksen, så er r1 = -160 og r2 = 160 og T = (0, 120) = (0,c).

\begin{align*} y &= a(x-(-160))(x-160) \\ &=a(x+160)(x-160) \\ &=a\left ( x^2-160^2 \right )\;3.\;kvadrats\ae tning \\ 120 &= a\left ( 0^2-160^2 \right ) \\ a &= \;? \end{align*}


Svar #8
27. januar 2019 af Elninoo

Hej Ringsted, har ikke haft mulighed for at svare før nu. Tak for hjælpen, ved du egentlig hvor jeg kan læse om faktorisering, og hvordan det skal gøres? Er nemlig ikke helt skarp på dette punkt - desværre! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2019 af OliverHviid

Faktorisering af et 2. gradspolynomium siger, at f(x)=ax²+bx+c=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.


Svar #11
28. januar 2019 af Elninoo

Takker :) 


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.