Matematik

Bestem en forskrift for polynomiet (opgave)

24. januar 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af peter lind

et andetgradspolynomium med rødderne r1 og r2 har formlen  a(x-r1)(x-r2)

idsæt r1 og r2

Dernæst indsættes det givne punkt for at finde a


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2019 af mathon

et andetgradspolynomium med rødderne r1 og r2 har formlen  a(x-r1)(x-r2)

                  \small y=a\cdot \left ( x-(-2) \right )\left ( x-3 \right )

                  \small y=a\cdot \left ( x+2 \right )\left ( x-3 \right )\; ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2019 af mathon

Dernæst indsættes det givne punkts koordinater
for at finde a.


Svar #5
26. januar 2019 af Elninoo

Tak for svar. Har prøvet at udregne det, føler dog det er lidt svært. Men har prøvet at bruge formlen. Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2019 af ringstedLC

Delvist, for det er meget forkert skrevet op, mangler reducering og har regnefejl:

\begin{align*} f(x)=a(x-(-2))(x-3) &= a(x+2)(x-3) \\ &= a\left(x^2-3x+2x-6\right) \\ &= a\left(x^2-x-6\right) \\ f(4)&=12=a\left((4)^2-(4)-6\right) \\ 12&=6a \\ a&=2 \\ f(x)&=2x^2-2x-12 \end{align*}


Svar #7
26. januar 2019 af Elninoo

Hej Ringsted. Der er et enkelt punkt som jeg ikke forstår, det er hvorledes i det øverste får x+2, hvordan kan det ende med at blive +?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2019 af ringstedLC

#7: Er -(-2) ikke +2?


Svar #9
26. januar 2019 af Elninoo

Det mig der er spasser! Tak for hjælpen, nu gir det hele mening 


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for polynomiet (opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.