Matematik

Integraler

27. januar 2019 af xbxlxcaa - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med disse 3 opgaver? Der skal bruges subtitution, men jeg kan ikke virkelig løse dem. 

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2019 af peter lind

Du skal kun bruge substitution i den først. t =x -1 dt  = dx

brug partiel integration i de to andre. I den anden integrer cos(x) og differentier x. I den tredje integrer ex og differentier x


Svar #3
27. januar 2019 af xbxlxcaa

39 fik jeg til -x sin x+cos x+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{eksempel 38:}&\frac{x^2+8x-10}{x-1}=x+9-\frac{1}{x-1}\qquad x\neq1 \\\\ &\int \left ( x+9-\frac{1}{x-1} \right )\mathrm{d}x=\frac{1}{2}x^2+9x-\ln\left | x-1 \right |+k \end{array}


Svar #5
27. januar 2019 af xbxlxcaa

tak


Svar #6
27. januar 2019 af xbxlxcaa

Kan du måske prøve at vise det for hver trin, jeg vil jo gerne forstå det, og ikke bare ha' svaren. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2019 af janhaa

for 39 and 40 use tabular IBP.

very useful


Svar #8
27. januar 2019 af xbxlxcaa

Har allerede løst 39 & 40 :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{eksempel 39:}& \int x\cdot \cos(x)\mathrm{d}x=x\cdot \sin(x)-\int 1\cdot \sin(x)\mathrm{d}x =x\sin(x)+\cos(x)+k\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.