Matematik

hjælp

02. februar 2019 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Bestem punktet Q, som er projektionen af punktet (1,5) på linjen med ligningen y = 2x – 1

jeg er lidt usikker på hvordan man løser den, er du nogle ved hvor kan læse om dette?


Svar #1
02. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

b ) Bestem vinklen mellem to selvvalgte linjer (vælg selv en ligning for en linje l, og vælg selv en
parameterfremstilling for en linje m). 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2019 af ringstedLC

a) Q flyttet med vektoren QP giver P:

\begin{align*} y=2x-1\Leftrightarrow -2x+y+1 &= 0 \;,\; \overrightarrow{n}=\binom{n_1}{n_2} \\ \overrightarrow{QP} &= t\cdot \overrightarrow{n}\;,\;P=(1,5) \\ \binom{P_x-Q_x}{P_y-Q_y} &= t\cdot \binom{n_1}{n_2}\Downarrow \\ -Q_x &=-P_x+tn_1\Leftrightarrow Q_x=P_x+tn_1 \\ -Q_y &= -P_y+tn_2\Leftrightarrow Q_y=P_y+tn_2 \\ -2\cdot (P_x+tn_1)+(P_y+t_n_2)+1 &= 0 \\ t &= \;? \\ \left (Q_x,Q_y \right ) &= \left (P_x+tn_1.P_y+tn_2 \right ) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2019 af ringstedLC

b) Opskriv to linjer på enten "normalvektor-form" eller med parameterfremstilling. Bestem vinklen mellem normalvektorerne eller retningsvektorerne.


Svar #4
02. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

jeg forstår ikke udregning føler bare det formler?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2019 af ringstedLC

Det er det også, for der ingen udregninger (med værdier).

Dem synes, at du selv skal prøve at lave. Håber at figuren måske kan hjælpe:


Svar #6
03. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

hvad er t?


Svar #7
03. februar 2019 af hannah9 (Slettet)

eller  hvordan for jeg t?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2019 af ringstedLC

På figuren ses koordinaterne (-2,1) til normalvektoren for linjen. Hvis du har prøver at indsætte dem i #2's "formler", fås t og Q.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.