Fysik

Jordens radius

03. februar 2019 af mi28 - Niveau: B-niveau

hjælp. kan ikke lige forklare hvad det er.

a.) Hvilken værdi for Jordens radius kunne Eratoshenes bestemme med sin metode?

I dag har vi bestemt Jordens radius til 6731 km.

b.) hvor stor er den procentvis afvigelse mellem denne værdi og den værdi, vi finder ved at bruge Erastoshenes metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2019 af JulieW99

Procentvis afvigelse: ((tabelværdi-målt værdi)/tabelværdi)*100%

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad står der om Eratosthenes metode?


Svar #3
03. februar 2019 af mi28

her er Eratosthenes metode

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Hvis vi kalder buestykket mellem de to byer for s, så har vi

2*π*r * α/360o = s  <=>

r = s*360o / (2*π*α)

Med talværdier indsat:

r = 787 km * 360o / (2*π*7,2o) = 6263 km

b)

Afvigelsen fra værdien vi bruger idag:

(6731km - 6263km) / 6731km * 100% = 7,0%


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg tror vist Jordens radius skal være 6371 km og ikke 6731 km.

Afvigelsen bliver så

(6371 km - 6263 km) / 6371 km * 100% = 1,7%


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2019 af SuneChr

I Københavns Universitets Almanak angives jordens ækvatorialdiameter til 12756 km, altså radius 6378 km.
Fladtryktheden angives  1 : 298     (dækvator - dpol) / dækvator 


Skriv et svar til: Jordens radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.