Matematik

differentiation & produktreglen

05. februar 2019 af SofieAmalieJensen - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en pgave hvor jeg først skal differentere den samlede funktion. I opgave to skal jeg dele funktionen op og benytte produktreglen til at bestemme differentialkvotienten. Men jeg får ikke den samme differentialkvotient i begge opgaver. Funktionen ser sådan her ud:

f(x)=(3x^2+x)*(4x-7)

ved ledvis differentiation får jeg:

f'(x0)=2x0-7

Via produktreglen får jeg:

(f*g)'(x0)=12x0^2-8x0-7

Tak på forhånd:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2019 af mathon

         \small f(x)=12x^3-17x^2-7x

         \small f{\, }'(x)=36x^2-34x-7


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2019 af mathon

produktregel:

       \small \left ((3x^2+x)\cdot (4x-7) \right ){\, }'=\left (6x+1 \right )\cdot (4x-7)+(3x^2+x)\cdot 4=

                                                   \small 24x^2-42x+4x-7+12x^2+4x=36x^2-34x-7


Svar #3
05. februar 2019 af SofieAmalieJensen

#1

         \small f(x)=12x^3-17x^2-7x

         \small f{\, }'(x)=36x^2-34x-7

Aah nu kan jeg se hvor jeg har lavet fejl


Svar #4
05. februar 2019 af SofieAmalieJensen

#2

produktregel:

       \small \left ((3x^2+x)\cdot (4x-7) \right ){\, }'=\left (6x+1 \right )\cdot (4x-7)+(3x^2+x)\cdot 4=

                                                   \small 24x^2-42x+4x-7+12x^2+4x=36x^2-34x-7

Tusind tak for hjælpen igen:D


Skriv et svar til: differentiation & produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.