Matematik

hjælp

07. februar 2019 af hjælpmiggggggg (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan regner man den her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af jantand

Det er en ganske almindelig 2--gradsligning.

Den skal du kunne løse uden at tænke.


Svar #2
07. februar 2019 af hjælpmiggggggg (Slettet)

#1

Det er en ganske almindelig 2--gradsligning.

Den skal du kunne løse uden at tænke.

ikke så hjælpfuldt ://


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2019 af jantand

Kan du ikke løse en andengradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2019 af mathon

                \small x^2-2x+4=3x-2

                \small x^2-5x+6=0\textup{ ...}


Svar #6
07. februar 2019 af hjælpmiggggggg (Slettet)

#3

Kan du ikke løse en andengradsligning?

nej jan (går jeg ud fra du hedder) det kan jeg faktisk ikke fordi jeg er mega skrald til matematik, hvis jeg kunne ville jeg jo nok ikke spørge om hjælp vel? Matematik er ikke for alle så du behøver ikke tale ned til nogen på den måde :)) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2019 af mathon

                \small \small x^2-5x+6=0

        \small \begin{array}{rcrclcl} a&=&1\\ b&=&-5\\ c&=&6\\ \end{array}

        \small d=b^2-4\cdot a\cdot c=(-5)^2-4\cdot 1\cdot 6=25-24=1
        \small \sqrt{d}=\sqrt{1}=1

løsningsformel:
                             \small x=\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2a}=\frac{-(-5)\mp 1}{2\cdot 1}=\frac{5\mp 1}{2}=\left\{\begin{matrix} 2\\ 3 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.