Fysik

Halveringstid

08. februar 2019 af Peter74 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave? Jeg er lidt på bar bund. 

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2019 af mathon

opgave 4 c:)
                    Halveringstid for _{\; 59}^{146}\textrm{Pr} er 24 minutter

                    \small N(t)=10^6\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{24\; min}}

                    \small N(48)=10^6\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{48\; min}{24\; min}}=\frac{10\cdot 10^5}{4}=2.5\cdot 10^5


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2019 af peter lind

Du har en eksponentialfunktion f(t) som beskriver hvor mange kerner der er henfaldet til tiden t Så er det tilbage N0-f(48) hvor N0 er antallet af kerner til tiden 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2019 af mathon

opgave 4 d:)

                    \small \small A(48)=k\cdot N(48)=\frac{\ln(2)}{1440\; s}\cdot \left ( 2.5\cdot 10^5 \right )=120\; Bq


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2019 af mathon

    \small N(t)\quad\textup{er antal resterende ikke-omdannede kerner til tiden t}

    \small N_0-N(t)\quad\textup{er antal henfaldne kerner til tiden t}


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.