Matematik

Trigonometri

13. februar 2019 af Genjutsu - Niveau: B-niveau

har lavet opgaverne, vil bare lige dobbelt tjekke 
kan det passe at de to løsninger er hvor
1 man beregner ud fra vinkel a og længderne 2 hvor man starter med at finde c vha pythagoras og bagefter beregner vinklerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2019 af MatHFlærer

Arrh ikke rigtigt med Pythagoras. Trekanten(erne) er vilkårlig, du skal nok prøve kræfter med sinusrelationerne

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2019 af mathon

a)
           \small \sin(180\degree-B_{spids})=\sin(B_{spids})\qquad\textup{sinus til supplementvinkler }
   ved brug af en sinusrelation:

           \small \frac{\sin(B_{spids})}{b}=\frac{\sin(A)}{a}

          \small B_{spids}=\sin^{-1}\left ( \frac{b}{a}\cdot \sin(A) \right )

          \small B_{stump}=180\degree-B_{spids}=36.8\degree=143.2\degree
dvs
          \small B=\left\{\! \! \! \begin{array}{r} 36.8\degree\\143.2\degree \end{array}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2019 af mathon

På en tegning ses:

          \small \small \left | AB \right |=\left\{\begin{matrix} 8\cdot \cos(22\degree)-5\cdot \cos(36.8\degree)\\ 8\cdot \cos(22\degree)+5\cdot \cos(36.8\degree) \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2019 af mathon

alternativ beregning af |AB|
ved brug af cos-relationen:
                                              \small 5^2=8^2+\left | AB \right |^2-2\cdot 8\cdot \left | AB \right |\cdot \cos(22\degree)

                                              \small \left | AB \right |^2-16\cdot \cos(22\degree) \left | AB \right |+39=0

                                              \small \left | AB \right |=\frac{16\cdot \cos(22\degree)\mp \sqrt{16^2\cdot \cos^2(22\degree)-4\cdot 1\cdot 39}}{2}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.