Matematik

cirklens ligning

13. februar 2019 af rikkejessen - Niveau: B-niveau

Der er givet linje med ligning . y=-2x+5

Bestem ligning for den cirkel, der har bestemt centrum i (5,7), og som tangerer linjen.

 (x- 5)^2+ (x-7)^2 = r^2     - hvilken ligning skal jeg bruge for at finde radius????                                                                                                           

                                                                                                            


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2019 af ringstedLC

Distanceformlen giver afstanden mellem en linje og et punkt som er lig r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2019 af oppenede

Indsæt y = -2x+5  på y i cirkelligningen, og sæt diskriminanten af den resulterende andengradsligning lig 0.
Isoler da r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2019 af mathon

Centrums afstand fra linjen 2x+y-5=0

                               \small dist =\frac{\left |2\cdot 5+7-5 \right |}{\sqrt{2^2+1}}=\frac{12}{\sqrt{5}}

Cirkelligning:
                               \small \small \left (x-5 \right )^2+\left (y-7 \right )^2=28.8


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.