Matematik

Løs en trekant udfra en vinkelhalveringslinjen, en vinkel og en side

16. februar 2019 af ChrilleBanden - Niveau: B-niveau

løs denne trekant: B=46° og c=7cm og vinkelhalveringslinjen fra A er 6cm

Jeg forstår ikke helt hvor jeg skal starte, 

det jeg har gjordt er, at jeg har tegnet en skitse af den. Dernæst er jeg lidt lost. 

mange tak for hjælpen på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2019 af AMelev

God start, men du skulle have vedhæftet din skitse. 
Vinkelsummen giver, at A + C = 134º ⇔ A = 134º - C < 134º, dvs. at v = ½A < 67º.
Du kan bestemme C1 og C2 vha. sin-relationen (husk, at der er to løsninger). Derefter kan du bestemme de tilsvarende v. Det viser sig, at den ene v-løsning er over 67º, så den forkaster du.
Så kan du beregne A = 2v og derefter C.
Til sidst kan du beregne a og b vha. sin-relationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2019 af AMelev

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2019 af Caro6121 (Slettet)

AMelev - Vil du opskrive hvordan du har brugt sinus-relationen - mangler der ikke oplysning om enten en vinkel eller sidelængde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2019 af AMelev

Du har vinkel B og modstående side (AC1 = AC2 = 6), samt c = 7, som er modstående side til de to vinkler C1 og C2.  

sin(u)/7 = sin(B)/6, hvor u kan være såvel C1 som C2 på min tegning.


Skriv et svar til: Løs en trekant udfra en vinkelhalveringslinjen, en vinkel og en side

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.