Matematik

Mat STX A

16. februar 2019 af NW12 - Niveau: A-niveau

Hej! Nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?:). Vil meget gerne have det forklaret hvordan man gør. Se vedhæftet fil:)

Vedhæftet fil: NN.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2019 af oppenede

Kald højden h og sidelængde s. Da gælder s2h = 1, dvs. h = s-2.

Overfladearealet af den del der koster 8 er   O8 = s*s + 4*s*h = s2 + 4/s
Overfladearealet af den del der koster 10 er  O10 = s*s = s2

Den samlede materiale pris P er som funktion af s derfor:
  P(s) = O8 * 8 + O10 * 10
          = 8s2 + 32/s + 10s2
          = 18s2 + 32/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2019 af AMelev

x = sidelængde/m af bund (og låg)
y = højde/m

Tegn en skitse og sæt længderne x og y på.

Rumfang = l·b·h = .... = 1
Benyt ovenstående til at bestemme y udtrykt ved x

Areal af bund Abund = ....
Areal af side Aside = .....
Areal af låg Alåg = ...

Materialepris/kr = 10· Alåg + 8·(Abund + 4·Aside) = ...


Svar #3
16. februar 2019 af NW12

Mange tak!


Skriv et svar til: Mat STX A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.