Fysik

Det skrå kast

22. februar 2019 af MajaXm - Niveau: B-niveau

hej, 

jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal forklare via trigonometri hvordan man kan udlede at,   V_0x=v_0*cos(a) og at V-0y=V_0*sin(a). Forstår godt den første, men kan ikke se hvorfor man skal bruge samme vinkel i nr 2? 

der er et billede af situationen vehæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2019 af mathon

I den retviklede trelant:

                                    \small \sin(\alpha )=\frac{v_{0y}}{v_0}

                                    \small v_{0y}= v_0\cdot\sin(\alpha )


Skriv et svar til: Det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.