Matematik

Differentialregning

22. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg ved ikke, hvordan følgende opgave skal løses. Jeg håber, der er nogle, som kan hjælpe med det.

Opgaven lyder således:
Betragt funktionen: d (x) = 5 √(x2 + 5)

Opgavebeskrivelsen er: Ved hvilken x-værdi har funktionen en vandret tangent? Vis ved at brug differentialregning. Se resultatet grafisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af peter lind

Differentier funktionen og løs ligningen d'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2019 af oppenede

Tangenten er vandret hvis og kun hvis hældningen er 0. Dvs. isoler x i ligningen d'(x) = 0


Svar #3
23. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Når jeg differentierer funktion d (x) = 5 √(x2 + 5) så får jeg dette udtryk:
 

d' (x) = 5 * (x2 + 5)-0.5 * 2x / 2

Hvad skal jeg så skrive efterfølgende?: d' (x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2019 af peter lind

Ja og derefter løseden fremkomne  ligning


Svar #5
23. februar 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Og hvordan skal det gøres? Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2019 af peter lind

Det er da nemt at se at x=0 er løsning


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.