Matematik

Den stumpe vinkel

28. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det korrekt opstillet ?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2019 af oppenede

Retningsvektoren er altså (3,1,-2). Koordinaterne (4,1,5) svarer til et punkt på linjen.

Forestil dig projektionen af retningen ind i normalvektoren. Når denne projection trækkes fra retningsvektoren, så giver det en vektor i planet α, som har en spids vinkel med retningen.
180 minus den spidse vinkel er svaret.



Svar #2
28. februar 2019 af Larsdk4 (Slettet)

#1

Retningsvektoren er altså (3,1,-2). Koordinaterne (4,1,5) svarer til et punkt på linjen.

Forestil dig projektionen af retningen ind i normalvektoren. Når denne projection trækkes fra retningsvektoren, så giver det en vektor i planet α, som har en spids vinkel med retningen.
180 minus den spidse vinkel er svaret.


Tak for dit hurtige svar :) og giver bedre mening nu 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2019 af mathon

                                                \overrightarrow{n_\alpha} =\begin{pmatrix} 11\\-19 \\ 29 \end{pmatrix}                      \overrightarrow{r_{\linje}} =\begin{pmatrix} 3\\1 \\ -2 \end{pmatrix}

                   


Skriv et svar til: Den stumpe vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.