Matematik

Hummer

02. marts 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hejsa

Så hvis et firma laver dåser der er 5 cm høje og radius er 5 cm hvor mange ml kan der så være inde i dåsen?

Hvilken brug af formel bruges der?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2019 af mathon

       Rumfangsformlen for en cylinder.

                 \small V_{cyl}=h\cdot \pi \cdot r^2                 cm^3=mL


Svar #2
02. marts 2019 af KageSpiseren

Tusind tak :))


Svar #3
03. marts 2019 af KageSpiseren

Kan du resonere dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2019 af mathon

                                   


Svar #5
03. marts 2019 af KageSpiseren

hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2019 af mathon

                                    \small f(x)=5\cdot 3.14\cdot r^2

                                    \small f(x)=15.7\cdot x^2\qquad x>0\qquad\textup{x er m\aa lt i cm.}


Svar #7
03. marts 2019 af KageSpiseren

forstår den ik helt.

Kan du forklare hvorfor og hvordan jeg gør det som du gør?


Brugbart svar (2)

Svar #8
15. marts 2019 af mathon

                                    \small \small f(r)=5\cdot 3.14\cdot r^2

                                    \small f(r)=15.7\cdot r^2\qquad r>0\qquad\textup{r er m\aa lt i cm.}


Skriv et svar til: Hummer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.