Matematik

forskrigt for f

02. marts 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

kan man bruge tangents ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2019 af janhaa

r^2+16=0\\ r=\pm 4i\\ ):\\ y(x)=A*\sin(4x)+B*\cos(4x)

characteristic equation


Svar #2
02. marts 2019 af Nanna34

#1

r^2+16=0\\ r=\pm 4i\\ ):\\ y(x)=A*\sin(4x)+B*\cos(4x)

characteristic equation

hmmm, det forstået jeg ik


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2019 af janhaa

A = 1/8 og B = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2019 af janhaa

#2
#1

r^2+16=0\\ r=\pm 4i\\ ):\\ y(x)=A*\sin(4x)+B*\cos(4x)

characteristic equation

hmmm, det forstået jeg ik


2nd order homogeneous ODE


Svar #7
02. marts 2019 af Nanna34

#6
#5

https://www.wolframalpha.com/input/?i=y''+%3D+-16y,+y(0)+%3D+1,+y'(0)+%3D+1%2F2

findes der ik andre måder?

fuck! sku ba bruge fde formler som stået i opgave 1 


Svar #8
02. marts 2019 af Nanna34

.


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. marts 2019 af AMelev

B-niveau? 2.ordensdifferentialligninger? Det lyder temmelig ambisiøst.

Som du ved fra din tidligere tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1883968 er løsningen y(x) = c1·cos(4x) + c2·sin(4x), og så skal du bruge de to randbetingelser f(0) = 1 og f '(0) = ½ til at bestemme c1 og c2.


er ikke rigtigt. y(0) giver 7/8 her, men det skulle være 1.
Hvordan er du kommet frem til 7/8 og 9/8. 
Generelt: Tjek med dit CAS-værktøj.
 


Skriv et svar til: forskrigt for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.