Matematik

HJÆLP TIL TRIGONOMETRI

05. marts 2019 af Jessielorentsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg står med dette spørgsmål: Beregn vinkler, længder og areal af følgende trekakant: A=47 grader, a= 7 og c = 4. 

Jeg er så pisse dårlig til trigonometri, så håber nogle af jer kan hjælpe mig her


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2019 af PeterValberg

Så er der hjælp at hente på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2019 af mathon

Begynd med en tegning for at få overblik.

      Til beregning af C bruges en sinus-relation.
      Da C's modstående side er mindre end A's modstående side, er C mindre end A:

                        \small \frac{\sin(C)}{c}=\frac{\sin(A)}{a}

                        \small C=\sin^{-1}\left (\frac{c}{a}\cdot \sin(A) \right )

                        \small C=\sin^{-1}\left (\frac{4}{7}\cdot \sin(47\degree) \right )\qquad\textup{kontroll}\mathrm{\acute{e}}\textup{r at regnemaskinens vinkelm\aa l er DEGREE!}Beregning af vinkel B:

                       \small B=180\degree-(A+C)

Beregning af vinkel b - se tegning:

                       \small b=\left | AB \right |\cdot \cos(A)+\left | CB \right |\cdot \cos(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2019 af mathon

Beregning af siden b - se tegning:

                       \small b=\left | AB \right |\cdot \cos(A)+\left | CB \right |\cdot \cos(C)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL TRIGONOMETRI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.