Matematik

egenværdier og egenvektorer i mat A

07. marts 2019 af MarkRasm - Niveau: A-niveau

Jeg kan sagtens regne opgaverne men hvordan forklarer jeg egenværdierne? Jeg får:

\lambda_1=1.8229 og \lambda_2=-0.8229

jeg tror man skal bruge følgende fra mit forberedelsessæt:

Og hvordan vil man evt. forklare egenvektorerne, hvis man nu skulle finde dem? Har en anden opgave med dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af peter lind

Når du rammer en egenværdi vil forholdet mellem gamle og unge dyr være konstant. Hvis det er den lave værdi altså -0,8229 vi dyrebestanden hurtigt dø ud medens 1,8229 betyder at antallet af dyr vokser med 1,8229 gange pr. år


Svar #2
07. marts 2019 af MarkRasm

Tusind tak, Peter Lind. Jeg har en anden opgave med egenvektorer også.

igen jeg kan godt finde ud af at regne det hele, men jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare egenvektoren. 

\vec{v}=\binom{2.2}{1} 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2019 af peter lind

Det er egentlig det samme som i den forrige opgave. Det betyder at forholdet mellem dem der drikker A og dem der drikker B er konstant. Egenværdien 1 betyder at der er samme antal elever i klassen fra undersøgelse til undersøgelse


Svar #4
07. marts 2019 af MarkRasm

Tak igen Peter. Har du en idé til denne: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1885115 har ikke rigtigt lavet sådan en slags binomialtest før.


Skriv et svar til: egenværdier og egenvektorer i mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.