Matematik

Lipschitz kontinuert

07. marts 2019 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har postet et lignende spørgsmål før, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af at vurdere om en funktion er Lipschitz kontinuert. Lad os se på:

f(t,y)=4t\sqrt{y}.

Er f Lipschitz kontinuert i y? Altså i y. Hvordan finder jeg ud af det. Jeg kender udmærket godt definitionen på en Lipschitz kontinuitet men jeg kan simpelthen ikke regne mig frem til et svar 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lipschitz_continuity


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2019 af peter lind

Hvis der ikke er nogen begrænsninger for t og y bortset fra y≥0 er den ikke Lipschitz kontinuert. Se for eksempel eksemplet med √x i din egen henvisning


Svar #2
07. marts 2019 af pure07

Er følgende kunklusion så korrekt?

Når y går mod 0 går fy(t,y) mod uendelig. fy(t,y)  er ikke bounded (ved ikke hvad man siger på dansk) så derfor er f ikke Lipschitz kontinuert i y.

Med fy mener jeg natruligvis den afledte i forhold til y:

f_y(t,y)=\frac{\partial f(t,y)}{\partial y}=\frac{4t}{\sqrt{y}}\rightarrow \infty \text{ as } y\rightarrow 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2019 af peter lind

 fy(t,y)  er ikke bounded  betyder  fy(t,y)  er ikke begrænset

Ja det er rigtigt


Svar #4
07. marts 2019 af pure07

Begrænset, det var det hed :) tak.

Dummy spørgsmål: f(t,y)=a*y er Lipschitz kontinuert i y fordi fy=a og er dermed begrænset. Ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2019 af peter lind

Jo


Skriv et svar til: Lipschitz kontinuert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.