Matematik

Løsning til differentialligning

12. marts 2019 af Gymelev4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal finde en løsning til nedenstående diff. lign.

y'' = k - c·y'

Nogen der kan hjælpe? :)

- På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2019 af AskTheAfghan

Sæt først g = y', så har du den sædvanlige differentialigning g' = k - c g. Løs den her mht. g.

Løsningen sættes i den første ligning y' = g. Herfra kan du finde y gennem integrationen.


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.