Matematik

Bestem løsningen til ligningen f(x)=g(x)

13. marts 2019 af KneeKreeKey - Niveau: C-niveau

Hvordan i alverden løses denne opgave?

Svaret er vel skæringspunktet for de to funktioner?
Men hvordan formulerer jeg det uden brug af hjælpemidler? Kan det virkelig aflæses?

Et forsøg:

Svaret er: x=4, y=2.2
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2019 af janhaa

yes-maybe:

x = 4.1 og y = 2.2


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2019 af OliverHviid

Som janhaa skriver: det er lidt svært at tolke de helt eksakte værdier for skæringen på dit billede, men den er ca. x=4 eller x=4,1 og y=2,2 eller måske y=2,3

Men hovedpointen med sådan en opgave er jo blot at tjekke, om du ved, hvad f(x)=g(x) betyder, så jeg tror, at dit svar ville blive godkendt.


Svar #3
13. marts 2019 af KneeKreeKey

Haha bizart.
Mange tak for svar begge to.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2019 af ringstedLC

Uanset hvilken x-værdi du beslutter at angive, skal du kun angive den. y-værdien har ikke noget at gøre med løsningen på ligningen.


Skriv et svar til: Bestem løsningen til ligningen f(x)=g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.