Matematik

fordoblingskonstant

18. marts 2019 af Ibo001 - Niveau: C-niveau

Hej piger og drenge. Jeg har et problem med disse 2 spørgsmål i matematik:

c) En eksponentiel funktion går gennem punkterne (2,4) og (7, k).
Bestem tallet k, så fremskrivningsfaktoren bliver 0,95.

og

d) En eksponentiel funktion har fordoblingskonstanten 25.
Bestem den tilhørende fremskrivningsfaktor

håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af AMelev

Opdater din profil, så niveauet stemmer med uddannelsen.

Fremskrivningsfaktor = a

c) Indsæt i formlen til beregning af a for en eksponentiel funktion.
Løs derefter ligningen a = 0.95 mht. k. 

d) Indsæt i formlen for fordoblingskonstant og løs ligningen mht. a


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2019 af mathon

c)
              \small \frac{k}{4}=a^{7-2}

              \small \frac{k}{4}=0.95^{(7-2)}?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2019 af mathon

             \small f(x)=b\cdot 2^{\frac{t}{T_2}}=b\cdot \left (2^{\frac{1}{T_2}} \right )^t=b\cdot a^t

                                                  \small 2^{\frac{1}{T_2}} =a

aktuelt:
                                                  \small a=2^{\frac{1}{25}}=2^{0.04}


Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.