Fysik

Beregne aktivitet

20. marts 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!
Hvordan skal jeg beregne aktiviteten i opgave b) når jeg ikke kende N?

Mange tak på forhånd!


Svar #1
20. marts 2019 af Stjerneskud2016

mine beregninger

Vedhæftet fil:beregne aktivitet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2019 af peter lind

Der er opgivet at der er 9,7 kg plutonium. Find massen af et plutoniumatom og divider det op i massen af plutonium


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2019 af mathon

Antal kerner af 238Pu:
                                  \small N=\frac{9.7\cdot 10^3\; g}{238.049554\; \tfrac{g}{mol}}\cdot \left (6.0221415\cdot 10^{23} \; mol^{-1} \right )=2.45389\cdot 10^{25}

Aktivitet:
                                  \small N=k\cdot N=\frac{\ln(2)}{2.7688\cdot 10^9\; s}\cdot 2.45389\cdot 10^{25}=6.14312\cdot 10^{15}\; s^{-1}=6.14312\; PBq


Skriv et svar til: Beregne aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.