Matematik

Stokastisk variabel

30. marts 2019 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
hjælp til denne opgave 

En stokastisk variabel Z kan antage værdierne 9, 11, 13, 15 og 17. 

a) Udfyld et skema som nedstående , når det oplyses, at P(Z (mindre eller lig med) 13) = 0,75. 


b) Bestem middenværdien 

c) Bestem P(Z (større eller lig med) 11). 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af peter lind

a) P(Z≤13) = P(9)+P(11)+P(13) og P(9)+P(11)+P(13)+ P(15)+P(17)= 1

b) middelværdi = P(9)*9+P(11)*11+P(13)*13+ P(15)*15+P(17)*17

c) P(Z≥11) = P(11)+P(13)+ P(15)+P(17)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2019 af AMelev

Alternativ til #2 c)
 P(Z≥11) = 1 - P(Z = 9)


Svar #4
31. marts 2019 af Sarah3310 (Slettet)

hvordan finder man P(Z=t) for 11

jeg forstår ikke helt din forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2019 af AMelev

Du får oplyst, at P(Z≤13) = 0.75, og du ved, at P(Z≤13) = P(Z=9)+P(Z=11)+P(Z=13) jf. #1, dvs.
0.75 = 0.35 + P(Z=11) + 0.27. Løs ligninge mht. P(Z=11).


Skriv et svar til: Stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.